Linstitut fa esforços cada dia perquè l’alumnat millori en expressió oral i escrita i assoleixi una competència tan important en la nostra societat: la competència comunicativa, en les dues llengües oficials, tant en català com en castellà.En aquest sentit publiquem des de fa cursos dues revistes elaborades pel nostre alumnat, que s’encarreguen del procés de documentació, de redacció escrita i disseny gràfic (maquetació), sota l’orientació del professorat del centre.

El títol actual de la revista de 1r d’ESO és BellNews. Fou triat pels mateixos alumnes que hi informen de les seves vivències durant el primer curs al nostre centre, així com de projectes que l’institut porta a terme i que ens singularitzen com a comunitat educativa. És una revista de temàtica variada i transversal.

L’alumnat reprén l’edició periodística a 3r d’ESO, ara ja amb més experiència, publicant la revista Life&Science. Aquesta revista es publica en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), dins del program Fem Tàndem L’H, en què el nostre institut fa tàndem amb aquest centre de recerca del nostre municipi, de reconegut prestigi i renom internacional. Aquesta vegada es tracta d’una revista monogràfica de ciències, oberta també al món de la tecnologia i a l’agermanament entre lletres i ciències, convençuts que les ciències, la tecnologia i les humanitats són els tres pilars de la societat del nou segle.

L’oratòria o l’habilitat de parlar en públic forma part també de les extraescolars del centre, reforçant així la competència comunicativa oral dels nostres nois i noies.

REVISTES
1r ESO

Revista BELLNEWS

 

Treballem les arts escèniques (amb la col·laboració de l’EMMCA)

Ja és en marxa l’ experiència teatral de creació pròpia amb  alumnes de 4t d’ESO, amb l’Anna Serrano, creadora escènica del col·lectiu VVAA (Various Artists), que, aquest curs, farà codocència programada amb la nostra professora de teatre, la Cristina, dins de la nostra optativa d’Arts escèniques.

L’Anna Serrano,  graduada en Comunicació Audiovisual per la UPF, s’ha format en direcció i dramaturgia a Eòlia i a l’ Obrador de la Sala Beckett. Coordinadora i assessora artística del laboratori de creació jove de la Sala Beckett i guanyadora del Premi BBVA 2017 (amb Wohnwagen, en codirecció amb la companyia Íntims), treballa amb el col·lectiu artístic VVAA , amb el qual ha desenvolupat una línea basada en la creació a partir de llenguatges escènics no convencionals i molt contemporanis.

Amb l’Anna i la nostra professora d’Arts escèniques, la Cristina, els i les  alumnes de 4t d’ESO ja han començat a gaudir de dinàmiques corporals per endinsar-se en la interpretació teatral i en tantes coses que l’acompanyen, com l’entesa de les emocions, el treball cooperatiu amb la resta de la companyia, etc.

Aquesta experiència teatral és un  projecte que hem ideat  seguint  la proposta de l’EMMCA, els nostres veïns de l’Escola Municipal de Música i Centre de les Arts, amb qui  podem felicitar-nos d’haver iniciat enguany aquest programa de col·laboració que ens ha posat en contacte amb l’Anna.

I sabeu què? Hem comprovat que aquí hi ha fusta d’actors i d’actrius!
Si voleu conèixer una mica més sobre el treball de l’Anna, cliqueu aquí:

Estrena de Pool, col.laboració AAVV-Íntims adaptant un text de Mark Ravenhill.

Bloc “En residència. Creadors als instituts de Barcelona” 

De ben segur que aquesta nova col·laboració amb l’EMMCA i l’Anna Serrano  enriquirà -ja ho està fent- i farà crèixer la nostra optativa d’Arts escèniques,  que, des de l’institut, vàrem posar en marxa el curs passat.

PROJECTE LA HISTÒRIA ÉS NOTÍCIA! (B-UA Productions)
Al curs 2018-2019, hem posat en marxa un nou projecte audiovisual a la matèria d’ Història del món contemporani, de 1r de Batxillerat Humanístic i Social, que porta per títol “La història és notícia”.
El projecte “La història és notícia” té com a objectiu treballar la història i les seves fonts documentals pr a convertir-la en el material de base d’una ficció que recrea la història amb finalitat educativa. Els i les alumnes recreen i filmen episodis de la història en format teatralitzat, com si fossin diferents notícies d’un espai d’informatius o d’un magazine d’actualitat.
El noticiari corre a càrrec de BE-U-A Productions, en referència al grup de Batxillerat 1r A que s’encarrega de produir-lo, amb la col·laboració d’alguns alumnes d’altres cursos, sota la direcció del seu professor Carles Enrech.

Els alumnes de la matèria d’Història del món contemporani de 1r de Batxillerat amb la participació d’alguns alumnes de 4t d’ESO han finalitzat el projecte “La història és notícia” del curs 2018-19, que vol recrear diversos esdeveniments de la història contemporània en forma de noticiari. Enguany el noticiari de ficció recrea diversos episodis de les “revolucions liberals de 1848”.