Linstitut fa esforços cada dia perquè l’alumnat millori en expressió oral i escrita i assoleixi una competència tan important en la nostra societat: la competència comunicativa, en les dues llengües oficials, tant en català com en castellà.

En aquest sentit publiquem des de fa cursos dues revistes elaborades pel nostre alumnat, que s’encarreguen del procés de documentació, de redacció escrita i disseny gràfic (maquetació), sota l’orientació del professorat del centre.

El títol actual de la revista de 1r d’ESO és BellNews. Fou triat pels mateixos alumnes que hi informen de les seves vivències durant el primer curs al nostre centre, així com de projectes que l’institut porta a terme i que ens singularitzen com a comunitat educativa. És una revista de temàtica variada i transversal.

L’alumnat reprén l’edició periodística a 3r d’ESO, ara ja amb més experiència, publicant la revista Life&Science. Aquesta revista es publica en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), dins del program Fem Tàndem L’H, en què el nostre institut fa tàndem amb aquest centre de recerca del nostre municipi, de reconegut prestigi i renom internacional. Aquesta vegada es tracta d’una revista monogràfica de ciències, oberta també al món de la tecnologia i a l’agermanament entre lletres i ciències, convençuts que les ciències, la tecnologia i les humanitats són els tres pilars de la societat del nou segle.

L’oratòria o l’habilitat de parlar en públic forma part també de les extraescolars del centre, reforçant així la competència comunicativa oral dels nostres nois i noies.

REVISTES
 

1r ESO

Revista BELLNEWS

 

3r ESO

Revista LIFE&SCIENCE

TALLERS PER APRENDRE A PARLAR EN PÚBLIC

El nostre blog de llengua catalana
Clica sobre la imatge i consulta el blog de llengua catalana de la nostra professora Carme Torrijos

PROJECTE LA HISTÒRIA ÉS NOTÍCIA! (B-UA Productions)
Aquest curs, 2018-2019, hem posat en marxa un nou projecte audiovisual a la matèria d’ Història del món contemporani, de 1r de Batxillerat Humanístic i Social, que porta per títol “La història és notícia”.
El projecte “La història és notícia” té com a objectiu treballar la història i les seves fonts documentals pr a convertir-la en el material de base d’una ficció que recrea la història amb finalitat educativa. Els i les alumnes recreen i filmen episodis de la història en format teatralitzat, com si fossin diferents notícies d’un espai d’informatius o d’un magazine d’actualitat.
El noticiari corre a càrrec de BE-U-A Productions, en referència al grup de Batxillerat 1r A que s’encarrega de produir-lo, amb la col·laboració d’alguns alumnes d’altres cursos, sota la direcció del seu professor Carles Enrech.

Els alumnes de la matèria d’Història del món contemporani de 1r de Batxillerat amb la participació d’alguns alumnes de 4t d’ESO han finalitzat el projecte “La història és notícia” del curs 2018-19, que vol recrear diversos esdeveniments de la història contemporània en forma de noticiari. Enguany el noticiari de ficció recrea diversos episodis de les “revolucions liberals de 1848”.