Linstitut fa esforços cada dia perquè l’alumnat millori en expressió oral i escrita i assoleixi una competència tan important en la nostra societat: la competència comunicativa, en les dues llengües oficials, tant en català com en castellà.

En aquest sentit publiquem des de fa cursos dues revistes elaborades pel nostre alumnat, que s’encarreguen del procés de documentació, de redacció escrita i disseny gràfic (maquetació), sota l’orientació del professorat del centre.

El títol actual de la revista de 1r d’ESO és BellNews. Fou triat pels mateixos alumnes que hi informen de les seves vivències durant el primer curs al nostre centre, així com de projectes que l’institut porta a terme i que ens singularitzen com a comunitat educativa. És una revista de temàtica variada i transversal.

L’alumnat reprén l’edició periodística a 3r d’ESO, ara ja amb més experiència, publicant la revista Life&Science. Aquesta revista es publica en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), dins del program Fem Tàndem L’H, en què el nostre institut fa tàndem amb aquest centre de recerca del nostre municipi, de reconegut prestigi i renom internacional. Aquesta vegada es tracta d’una revista monogràfica de ciències, oberta també al món de la tecnologia i a l’agermanament entre lletres i ciències, convençuts que les ciències, la tecnologia i les humanitats són els tres pilars de la societat del nou segle.

L’oratòria o l’habilitat de parlar en públic forma part també de les extraescolars del centre, reforçant així la competència comunicativa oral dels nostres nois i noies.

REVISTES
 

1r ESO

Revista BELLNEWS

 

3r ESO

Revista LIFE&SCIENCE

TALLERS PER APRENDRE A PARLAR EN PÚBLIC

El nostre blog de llengua catalana
Clica sobre la imatge i consulta el blog de llengua catalana de la nostra professora Carme Torrijos

Projecte: La història és notícia