Professorat del Departament de Llatí
Professora de LlatíAdela Barreda Pascual
Professora de Llatí. Directora

 

tJuan Martínez Terrones
Professor de Llatí 4t ESO i 1r Batxillerat. Secretari

 

El professorat de Llatí aplica mètodes didàctics innovadors, enfoca la matèria de forma multidisciplinar i aplica el Llatí per aprendre amb fonament com funcionen les llengües modernes i planteja la cultura romana de manera que ens permet analitzar i interpretar amb perspectiva el nostre present.

 

Notícies relacionades amb el departament

TREBALL PER PROJECTES I SITUACIONS D’APRENENTATGE

La pedra de Rosetta. Un projecte de lingüística aplicada

La pedra de Rosetta és una metàfora: una clau per fer comprensibles i transparents conceptes fins ara desconeguts. La nostra pedra de Rosetta per resoldre paraules enigmàtiques és el Llatí.

És un projecte de lexicografia internivells per aprendre com funcionen els mecanismes de formació de paraules en les llengües modernes: elaborem un glossari de paraules científiques i tecnològiques també per a l’alumnat de l’itinerari cientificotècnic. 

Combinant ciències i humanitats, l’alumnat aplica el Llatí de forma pràctica i activa fent servir les noves tecnologies i l’aprenentatge col·laboratiu. 

Taller d’oratòria aplicada

Els grecs i romans ens ensenyen l’oratòria, entesa com a art de parlar en públic de forma elegant i convincent.

L’alumnat parteix dels principis de l’oratòria clàssica i n’analitza exemples cèlebres, antics i moderns, per aprendre el talent de la paraula efectiva capaç de commoure i persuadir els oients. Així, aplica les tècniques grecoromanes de l’oratòria per elaborar i interpretar discursos de tema actual. 

Perquè si tu no tens el poder de la paraula, altres l’exerciran per tu. I des de l’època antiga sabem que tot allò que no s’aconsegueix amb la violència, s’aconsegueix amb la paraula.

La ciutat romana

L’alumnat crea una guia de viatge de Tarraco (Tàrraco) amb un itinerari de dues hores aprox. que inclogui visites a monuments, museus i edificis amb passat romà per a conèixer la ciutat romana. La guia de viatge ha de ser redactada en format d’article periodístic amb suport gràfic.

Així aprèn l’estructura i els elements que defineixen la ciutat romana i, particularment, la ciutat romana de Tarraco, durant l’Imperi un dels centres urbans més importants i capital d’una de les províncies romanes més grans, amb un conjunt arqueològic que fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000. El treball culmina amb un viatge a la ciutat romana de Tarragona en el marc del Festival Juvenil de Teatre Grecollatí.

Roma Narrada

La història i la societat de la Roma antiga en la novel·la gràfica i la narrativa contemporànies. Dins del projecte internivell Roma Narrada, l’alumnat parteix de la novel·la gràfica i la narrativa contemporànies de temàtica històrica romana per analitzar els aspectes de la societat i la història de Roma que s’hi reflecteixen.

Web de la matèria de Llatí amb recomanacions de llibres i material relacionat.