El periodista Albert Barba ha dut a terme un taller de periodisme amb l’alumnat de 1r d’ESO. Emmarcat dins del projecte “Som periodistes”, que s’iniciarà tot tornant de Setmana Santa, l’Albert ha centrat la seva xerrada en un tema de màxima actualitat: les notícies falses o “fake news”.

Després d’una breu introducció sobre els inicis del periodisme, l’Albert ha explicat molt gràficament com detectar “fake news” a les xarxes socials i com evitar que es facin virals. El taller, que ha estat possible gràcies al programa “Premsa als Instituts” del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha finalitzat amb una roda de premsa on l’alumnat, agrupat en diferents perfils periodístics (agències de notícies, premsa del cor, premsa local, premsa internacional…) ha entrevistat un company de classe, convertit per l’ocasió en un famós exfutbolista.

El taller ha estat molt ben rebut per l’alumnat, que ha participat molt activament durant tota la sessió. Quan s’iniciï el projecte, l’alumnat documentarà en una pàgina web i en una revista impresa les experiències més rellevants del seu primer any a l’Institut Bellvitge. Alhora, el projecte busca millorar les competències de l’àmbit lingüístic, especialment les que fan referència a l’expressió escrita i la comunicació oral, així com la coneixença d’eines TIC relacionades amb la creació de webs i amb l’edició i maquetació de revistes.

Sorgirà d’entre l’alumnat de 1r algun/a futur periodista?