La prova XXIV Cangur 2019, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, ha estat, com altres anys, un èxit de participació al nostre centre.

Com cada curs, grups d’alumnes de tots els nivells de l’Institut Bellvitge hi han participat amb l’ objectiu principal de gaudir de l’aprenentatge de les matemàtiques tot encarant reptes i resolent-los amb les eines del raonament i l’enginy personal.

La prova Cangur és una activitat matemàtica impulsada per la Societat Internacional Le Kangourou sans Frontières, constituïda per matemàtics d’arreu del món. La Societat treballa per estimular i motivar els alumnes envers l’àmbit matemàtic i difondre la cultura matemàtica d’un manera lúdica.

La prova consta de 30 problemes de dificultat creixent, amb resposta tancada i cinc possibles opcions per a cada problema. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que no pas en coneixements matemàtics específics i el temps de realització de la prova és d’una hora i un quart.

Un cop més, els nostres nois i noies han assumit el repte i alumnat i professorat hem viscut plegats una jornada tan especial.