Dilluns 20 de maig una part de l’alumnat de 1r d’ESO vam visitar el Biobanc, el Banc de cèl.lules i teixits humans de l’IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge).

Dins del programa d’innovació pedagògica STEAMcat, els alumnes de 1r d’ESO estem fent enguany el projecte Planet Base . Aquesta avaluació hi estem investigant com haurien de ser les condicions de vida a una hipotètica colònia de persones que, arran de la desertització de la terra, s’instal·lés a un exoplaneta. És per això que vam anar al Biobanc. Potser n’hauríem de tenir un a la nostra colonia, …

La Dra. Laura Arregui  ens va explicar un munt de coses sobre el funcionament del Biobanc. Va posar en valor com fa de pont entre la societat i la investigació científica, gestionant les mostres que li arriben per ser analitzades i estudiades des dels diversos hospitals catalans. Al Biobanc les custodien, en un rigorós ordre, i les analitzen, per aprendre més sobre malalties greus.

Vam poder veure els súper-congeladors que mantenen les mostres biològiques a menys 80 graus centígrads. També vam fer un taller amb l’Àlex i vam congelar amb nitrogen líquid unes mostres de patata que vam preparar nosaltres mateixos.

Tota una experiència!  … i ben útil per a l’èxit de la nostra missió Planet Base.

Aquí podeu veure fotografies de la jornada