U

Univers

Amor,

en aquest poema

no existeix el temps:

tot el curs de l’Univers

s’hi dona a la vegada.

                Poemes civils (1960)

El passat 21 de maig la Fundació Joan Brossa va celebrar la Jornada Pedagògica Brossa, en homenatge a Joan Brossa (Barcelona 1919-1998), un dels grans poetes catalans del s.XX.
Brossa destaca per la seva investigació poètica. Va obrir noves fronteres en el camp de la poesia, fins al punt que va dirigir-se cap a la poesia visual, la poesia objecte, la poesia escènica i la instal•lació urbana.
L’institut Bellvitge, des dels Departaments de Visual i Plàstica i Llengua Catalana, ha volgut contribuir a la celebració del seu centenari, unint, com ell va fer, poesia i objecte artístic. A manera d’homenatge a la seva concepció del poema com a objecte, els i les alumnes de 2n Batxillerat Artístic han realitzat diferents i personals llibres-objecte, tot transitant, com el mateix Brossa, de la poesia més formal a aquesta forma d’art.
La professora del Batxillerat Artístic, Anna Recio, i el nostre alumne, Marc Bonet, han participat amb els llibres-objecte a la Jornada Pedagògica, per tal de sumar-se des de les aules a l’homenatge al poeta organitzat per la fundació que porta el seu nom.