El programa AULALH, de TVLH, conduït per Núria Toril, va estrenar el dimecres 13 de novembre la nova secció “Dones de ciència”, en què es donaran a conèixer les biografies de dones que han tingut un paper important en l’àmbit científic i tecnològic.

Podem felicitar-nos que la nova secció compta amb la col·laboració regular dels i les alumnes del Batxillerat Artístic del nostre institut, que s’encarregaran d’il·lustrar les científiques i tecnòlogues de les quals es vagi parlant al programa. Un repte que hem assumit amb empenta i il·lusió, sota la guia de la professora Mili Esono. 

Tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi contribueix amb il·lustracions de les figures tractades a cada emissió. La feina que fan és increïble! Per motiu de temps, se’n selecciona una per emetre-la,  de la qual a més se’n filma el procés creatiu de l’alumne-a.

Enhorabona a tots i totes per la feina feta, el compromís i la creativitat.  Gràcies a TV L’H, pel repte i la confiança!

Les figures il·lustrades pel nostre alumnat fins ara són:

Rosalind Franklin

La primera científica del programa ha estat Rosalind Franklin (1920-1958).  Una dona en un món d’homes, que va copsar per primer cop  l’estructura del DNA o ADN gràcies a la seva ara cèlebre fotografia 51, que va ser fonamental per describir-ne l’estructura de doble hèlix.

Ada Lovelace

La matemàtica i física del segle XIX (1815-1852), filla del poeta Lord Byron, és considerada la primera programadora informàtica de la història.

Hedy Lamarr

Enginyera i actriu (1914-2000) va posar les bases del desenvolupament del futur wifi. El nostre alumnat de 4t d’ESO l’ha homenatjat també en un mural (4T D’ESO HOMENATJA ADA LOVELACE, LA PRIMERA PROGRAMADORA INFORMÀTICA DE LA HISTÒRIA).

Jane Goodall

Jane Goodall, primatòloga, fou clau en el descobriment del hàbits dels ximpanzés.

Tot seguit un deixem enllaç als programes emesos. Esperem que us agradin!

Batxillerat Artístic il·lustra Rosalind Franklin (Dones de ciència: Aula L’H TVL’H,13-11-2020)

Rosalind Franklin

Rosalind Franklin

Batxillerat Artístic il·lustra Ada Lovelace (Dones de ciència: Aula L’H TVL’H, 4-12-2020)

Ada-Lovelace

Batxillerat Artístic il·lustra Hedy Lamarr (Dones de ciència: Aula L’H TVL’H, 22-1-2020)

Hedy Lamarr

Hedy Lamarr

  Batxillerat Artístic il·lustra Jane Goodall (Dones de ciència: Aula L’H TVL’H, 19-2-2020)

Jane Goodall

Jane Goodall

Seguiu Dones de ciència també a twitter: