Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Bellvitge han estat treballant en la recreació de l’apassionant vida de la primera programadora de la història, Ada Lovelace.

Havent fet una investigació sobre la figura de la programadora londinenca, els estudiants han reflexionat i debatut quins dels fets de la seva vida i dels seus descobriments els han semblat més representatius. Posteriorment, han elaborat un mural que, organitzat a partir de formes geomètriques, exposa els principals descobriments i avenços que va aportar Lovelace al món científic.
Ada Lovelace, filla del poeta Lord Byron i d’Anna Isabelle Mibanke, va estar pressionada per part de la seva mare per tal que enfoqués la seva vida cap a l’estudi de la matemàtica, la física i la lògica, i s’allunyés, així, de la poesia. Els seus descobriments han tingut una repercussió fonamental en el desenvolupament de la ciència i se li atribueixen grans descobertes, com ara la creació del primer algorisme de la història. Tanmateix, no va deixar mai de sentir atracció per les lletres, la lectura i la poesia.
Els i les alumnes de 4t d’ESO homenatgem així Ada Lovelace amb una activitat cooperativa i interdisciplinària, treballada des de les matèries de matemàtiques, català i tecnologia.