Un divendres més, les tutories del nostre institut s’han omplert de tallers i xerrades molt interessants.
Aquesta setmana dos grups de 1r d’ESO han rebut la visita de dos agents de la Policia Municipal de L’Hospitalet per tractar el tema del ciberassetjament i les seves conseqüències. Els agents han dut a terme un taller per conscienciar l’alumnat sobre la responsabilitat que tots i totes tenim a l’hora de compartir fotografies a les Xarxes Socials. Paral·lelament, els altres grups de 1r d’ESO han fet un taller de creixement persona,l anomenat “Autoestima’t”, a càrrec de les tècniques de Joventut de l’Ajuntament.
Per la seva banda, l’alumnat de 3r d’ESO ha rebut també una conferència sobre la Llei de Responsabilitat Penal a Menors, perquè prenguin consciència i sàpiguen quins fets poden originar responsabilitats penals (vandalisme, baralles, furts, etc) i com s’han de defensar en el cas que els seus drets siguin vulnerats (assetjament a l’escola, a les xarxes socials…). La xerrada l’ha impartit una advocada de la companyia asseguradora ARAG.
Ciberassetjament, bon ús de les xarxes socials, responsabilitat civil de menors, l’autoestima,… A l’institut Bellvitge, els divendres, en parlem a tutories d’ESO!