L’alumnat de 1r d’ESO de l’institut Bellvitge rep un encàrrec molt especial i compromès: posar en marxa una acadèmica en xarxa del centre, l’IBellvitge Schoolnet.

El projecte, nascut com a prova pilot el curs 18-19,  es porta a terme dins de l’optativa Creativitat Multimèdia, des de la qual l’alumnat de 1r d’ESO realitza “vídeo lliçons” en format YouTube sobre continguts curriculars, integrades en una acadèmia on line o en xarxa del centre. El projecte IBellvitge Schoolnet pretén fer protagonistes els i les nostres alumnes de 1r d’ESO del seu propi aprenentatge, fins al punt de convertir-los en “professors” i “professores” en format YouTube de continguts curriculars de la seva etapa educativa.

Les petites lliçons de l’acadèmia on line de 1r d’ESO es nodreixen de continguts aportats des de totes les matèries. L’equip docent del curs treballa amb l’alumnat els diferents continguts curriculars i n’aporta píndoles guionitzades, que són gravades, muntades i editades en format YouTube per l’alumnat de Creativitat Multimèdia.

El sorgiment de l’escriptura, La religió/ la societat/ les tombes /l’art dels egipcis, Quant mesura el saló de casa meva?, En quants triangles puc trencar un polígon?, Com planificar un text?, Els mites grecs, El passaport d’hàbits saludables, Els cinc regnes dels éssers vius, Quin temps farà?, Els comparatius en anglès, Les sis emocions bàsiques, Elements conceptuals del llenguatge visual i plàstic, L’accentuació i els diacrítics, L’accent a les vocals e/o, Les parts d’un ordinador, L’aula de tecnologia, Les escales, Com fem un vídeo?, Com fer la foto perfecta, El primer dia a l’institut, … Les lliçons de l’acadèmica en xarxa són d’allò més variades.

Les escales gràfiques

Comparative adjectives

Es tracta, ni més ni menys, que de donar un format innovador a les clàssiques exposicions orals. Amb aquest projecte treballem l’assoliment dels aprenentatges propis de l’etapa; la competència comunicativa de l’alumnat, tant oral com escrita, així com la competència digital i l’ús de les TAC, sense oblidar la competència artística i creativa.

Podeu consultar les primeres lliçons al Canal de YouTube d’IBellvitge Schoolnet. Hem de felicitar els nostres nois i noies i el seu professorat, per llençar-se a la piscina i fer-ho cada cop millor!  

En definitiva, un projecte complet i concebut per al segle XXI, al servei de l’aprenentatge competencial i transversal de l’ alumnat de l’institut Bellvitge.