La setmana del 7 al 21 de febrer, les consignes carnavalesques varen ser d’allò més presents entre els i les alumnes de l’institut Bellvitge. Per gentilesa del nostre alumnat, vàrem escalfar motors per a rebre tan il·lustre personatge, amb un cartell cada dia, on se’ns recordava les seves ordres.

Dilluns 17 de febrer, el “brilli, brilli” va il·luminar-nos la jornada. L’endemà, el dimarts 18, els anys 80 van retornar: les caçadores de cuir, els escalfadors de coloraines, les diademes i els texans trencats van ser l’ordre del dia. Sí, sí, tal com ho llegiu, una recreació…Bestial! El dimecres era dia d’anar ben còmodes, el més còmodes possible, amb les sabatilles, els barnussos, les bates d’estar per casa i també hi havia algun que altre pijama. I dijous? Oh, dijous! L’elegància i el bon gust van expandir-se per cada racó de les aules de l’institut.

I, per fi, divendres 21! El rei Carnestoltes ens va portar joc, alegria i diversió entre tot l’alumnat i el professorat.

Aquest curs, 2019-2020, Carnestoltes va delectar-nos amb un joc de pistes que consistia en escapar de l’obscur i misteriós castell de Cardona, amb l’ajuda de personatges com el mateix Guifré el Pilós. Llegiu l’inici del joc:

L’institut ha preparat una sortida per conèixer el castell de Cardona, al bell mig de Catalunya, i així aprofundir una mica en la història d’un dels grans personatges de Catalunya: Guifré el Pilós.
El viatge fins a Cardona s’ha fet un pèl llarg, però, quan veieu el castell, enteneu ràpidament que paga la pena l’estona d’autocar. Aquelles robustes parets dalt del turó segur que amaguen hores i hores d’històries i d’aventures. Si poguéssiu deixar volar la imaginació…
Un cop deixeu l’autocar, la vostra classe és dividida en petits grups i a cadascun se li assigna un guia. El vostre fa un aspecte ben estrany, vestit com si vingués directament de l’edat mitjana i amb una ferum de granja que tira enrere. Voleu dir que aguantareu tota l’hora d’explicació al seu costat?
La resta de grups marxen rampes amunt cap el castell, però el vostre guia, en Perot, us mena a la part baixa del turó, explicant-vos alguna història que s’empatolla sobre un cop que el Pilós va haver de refugiar-seal castell per salvar la vida i un tresor que duia amb ell.
La curiositat us va picant l’ullet i cada cop poseu més atenció al que diu el guia, doncs el Perot assegura que a cap narració es pot trobar que ningú trobés mai aquell tresor. Us imagineu…
Just en aquell moment us trobeu davant una porteta de fusta molt vella amagada darrera uns esbarzers. El guia us explica que aquesta és una de les moltes entrades secretes que té el castell, però que poca gent les coneix. Avui us ha guiat fins allà perquè és de les poques zones que li resten per buscar el tresor. Però just en aquell moment el seu mòbil sona i us diu que aneu entrant, que ara es retroba amb vosaltres.
Amb les simples llums dels vostres mòbils entreu en una mena de cova que, en rebre la il·luminació dels leds, us fa veure que esteu en un gran vestíbul. Un vestíbul meravellós…
Patam!! La porta per on heu entrat s’ha tancat amb el corrent d’aire. No hi ha manera d’obrir-la. Mireu de trucar, però us adoneu que allà dins no hi ha cobertura. Un de vosaltres us crida, perquè ha trobat una inscripció en llatí. Sort que n’hi ha algú de lletres: “Només els que tinguin el tresor podran sortir”. Us mireu els uns als altres. Queda clar que d’alguna forma o una altra haureu de sortir-ne, i només teniu 45’ abans que el grup marxi de nou amb l’autocar. Així que us poseu a buscar.

I poseu cara a l estrany guia, clicant AQUÍ! Us sona la seva cara??Després d’aquest apassionant joc, tots i totes, fins i tot els professors/es, vam caracteritzar-nos cercant l’originalitat, la creativitat i l’alegria que tant envolta aquest dia. El professorat ens vàrem endinsar en l’edat mitjana, i monges, cavallers creuats, druides, pagesos,… van omplir l’institut. Tret de sortida del nostre projecte de 2n d’ESO Bellvitge, una vila de la Baixa Edat Mitjana.

Al pati ens esperava el ball, el concurs de disfresses i coreografia i el discurs de tres personatges peculiars: havia arribat l’hora de llegir el sermó de Sa Majestat.

L’alegria i els somriures van ser-hi presents tot el dia, durant el joc de pistes, en les comparses i les desfilades que el nostre alumnat va lluir davant de la resta de companys. L’objectiu era gaudir d’una jornada ludicofestiva, alegre i divertida que propagués la germanor i la cooperació entre els membres que formen part de la comunitat educativa.

Gràcies a tot l’alumnat, professorat i personal PAS que es va implicar en aquest magnífic dia i va fer que fos únic i especial.

I MOLTÍSSIMES FELICITATS al grup de 2n Batxillerat B, els guanyadors del concurs d’aquest any!

Clique AQUÍ per veure el reportatge fotogràfic