Des del 2016, l’11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer els seus èxits en un àmbit on la presència femenina és especialment baix i preocupant.

El foment de vocacions femenines i el trencament d’estereotips és un dels objectius del nostre projecte STEAMcat. Enguany ho hem començat a treballar, posant èmfasi a 1r cicle de l’ESO:

A 1r d’ESO participem en el projecte AquiSTEAM de la UPC, fent una recerca de referents femenins en l’àmbit tecnològic, acompanyats per la Núria Castell, doctora en informàtica, professora i exdegana a la Facultat d’Informàtica de Barcelona.
Aquesta recerca, desenvolupada al web del projecte, s’ha materialitzat en un joc de cartes on es presenten les dones i els seus invents en termes d’igualtat amb els homes amb qui estan relacionades les seves aportacions.
Aquest joc el vam estrenar el 31 de gener. Va ser molt divertit!

 

 

A 2n d’ESO, i com a centre STEAMcat, participem en el projecte Inspiring Girls que ens ha permès conèixer personalment dones professionals de carn i ós, amb les que l’alumnat ha pogut parlar i aprendre del seu exemple:

La mateixa Núria Castell ens va explicar com va decidir estudiar informàtica quan ningú sabia ni el que era allò.
La Rosa Ortuño, especialista en ciberseguretat  i presidenta de CATEi (Associació Catalana d’Empreses de Tecnologia), a través de videoconferència, ens va explicar com va decidir dedicar-se a la ciberseguretat i crear la seva pròpia empresa.
La Karina Gibert, informàtica especialista en Big Data, Data Science i Intel·ligència Artificial, professora a la UPC i membre del Grup d’Enginyeria del Coneixement i Aprenentatge Automàtic al Centre d’investigació en ciències de dades i intel·ligència artificial, ens va explicar la transversalitat de la informàtica i com li agrada poder ajudar a la gent en camps tan diversos com la salut, l’empresa …

  

Podeu conèixer-les una mica millor al següent vídeo:

#STEAMcat