El projecte Planet Base, iniciat el curs passat dins del nostre Programa d’Innovació Pedagògica STEAMCat , segueix aquest curs amb una nova tripulació de científics i enginyers, integrada per l’alumnat de 1r d’ESO d’enguany.

Sota el lideratge i orientació dels i les seves caps: un matemàtic, una i un biòleg, un tecnòleg i una dissenyadora creativa, l’esforçada tripulació, avança, missió a missió, en el seu objectiu final: portar la humanitat a un exoplaneta habitable, on ens puguem establir i continuar la nostra existència, atès que no hem pogut posar fi a la crisi d’emergència climàtica del nostre planeta.

A hores d’ara la tripulació segueix immersa en l’espai més profund. Després de conèixer més a fons els misteris de l’univers i l’estudi dels trànsits (en la nostra visita al CosmoCaixa del 14 de gener vam assistir a una projecció sobre els eclipsis), l’equip va poder experimentar les propietats de diferents materials per tal de construir i dissenyar el seu prototipus de sondes espacials. Un cop enlairades, les sondes, gràcies als diferents sensors que els hi han incorporat els nostres enginyers i engineyeres, enviaran dades a l’agència de l’institut Bellvitge. L’equip de científics serà l’encarregat de fer-ne l’anàlisi, per tal de determinar quin exoplaneta és la millor opció per a la humanitat.

Podeu seguir el treball i les peripècies de l’equip, missió a missió, clicant AQUÍ.

Sort, tripulants de la missió Planet Base!