rosa Queda molt poc per a la festa de les lletres. Just en tornar de les merescudes vacances de Setmana Santa celebrarem aquesta jornada. L’acte tindrà lloc al centre cultural:  la sessió  del matí serà adreçada  a 4t i Batxillerat i  la  de la tarda a  1r, 2n i 3r d’ESO. Aquest any la diada de Sant Jordi al nostre institut pivotarà a l’entorn de dos eixos: d’una banda el tema de l’univers, el cosmos objecte d’estudi de científics especialistes i inspirador de poetes i pintors;  i de  l’altra,  l’univers literari de l’autor Joan Brossa, poeta i artista avantguardista el centenari del qual es commemora enguany.

Molts i moltes dels  nostres alumnes han escrit poemes, narracions, pensaments… sobre l’univers, la lluna, els planetes… Aquests escrits opten al premi literari “Life and Science” convocat per l’Idibell i  que es fallarà el mateix 23 d’abril. D’altres participacions, tant d’aquest mateix tema com de tema lliure, han estat també preseleccionats com a finalistes dels premis literaris de Sant Jordi. Els departaments de llengües estem molt  satisfets de la qualitat d’aquestes creacions.

Volem aprofitar l’ocasió per agrair a la nostra AMPA la seva col·laboració en sufragar alguns del llibres que constituiran els premis del certamen. I també un agraïment a tots  els/les alumnes col·laboradors.

Les classes del Batxillerat artístic ( i també alumnes d’altres classes) han treballat a la manera de Brossa qui va transitar de la poesia més formal a formes poètiques visuals com ara els poemes-objecte i les intervencions urbanes. Unes mostres  de les seves creacions artístiques són les imatges que acompanyen aquesta entrada. I  el dia de Sant Jordi en veurem més.