El passat 7 de juny, les instal·lacions de l’IDIBELL van acollir el II Congrés de Biomedicina de la Unitat de Recerca de l’Institut Bellvitge (URIB), destinat a l’alumnat de 1r de batxillerat del nostre institut. Durant aquest esdeveniment, l’alumnat va presentar pòsters científics sobre vacunes, bioètica i malalties del sistema nerviós, treballats al llarg del curs dins de la matèria optativa de biomedicina.

Els pòsters van ser exposats davant un jurat exigent, format per estudiants predoctorals de l’IDIBELL, que va plantejar preguntes de nivell als joves investigadors, posant a prova els seus coneixements i la seva capacitat de defensa dels projectes.

A més, els companys de 4t d’ESO de l’itinerari cientificotecnològic van ser convidats a assistir com a públic, fomentant així l’interès per la recerca biomèdica des de les etapes educatives més primerenques.

El punt culminant de la jornada va ser l’atorgament del premi al millor pòster presentat, reconeixent l’esforç i la dedicació dels estudiants guardonats.

Aquest congrés va néixer amb la voluntat de ser una oportunitat per mostrar el talent del nostre alumnat  i ser un pas valuós en la seva formació científica i un estímul per a futures vocacions en el camp de la ciència.