Ayesha Akhtar, alumna de 2n de batxillerat de l’itinerari científic de l’Institut Bellvitge, ha obtingut el 2n premi al millor treball de recerca de l’Àmbit Experimental a les 24es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat, celebrades anualment a l’Hospitalet de Llobregat.

El treball d’Ayesha, titulat “Interplay of Caffeine and Haloperidol on Brain Receptors: Experimental Study and Medical Implications”, destaca per la seva profunditat i rigor científic. Aquesta investigació aprofundeix en els mecanismes del neurotransmissor dopamina i la seva interacció amb l’adenosina, així com en la comprensió d’alguns dels seus antagonistes, l’haloperidol i la cafeïna. L’haloperidol és un fàrmac àmpliament prescrit per al tractament de l’esquizofrènia, mentre que la cafeïna és coneguda pels seus efectes estimulants.

L’Ayesha va tenir l’oportunitat de desenvolupar la part experimental del seu projecte al grup de recerca de neurofarmacologia de l’IDIBELL, guiada pel Dr. Francisco Ciruela i el Dr. Marc López. Aquesta experiència li va permetre aplicar els seus coneixements teòrics en un entorn de recerca real, contribuint significativament a l’èxit del seu treball.

Les Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat reuneixen cada any els millors treballs de recerca dels estudiants de batxillerat, oferint-los una plataforma per presentar i compartir els seus projectes.

MOLTES FELICITATS, AYESHA!