Un any més, gràcies a la iniciativa promoguda pel CRP (Centre de Recursos Pedagògics) de l’Hospitalet del Llobregat, s’ha pogut dur a terme una de les activitats més creatives: els contes del barri. Emmarcada dins del seminari de coordinació Primària-ESO, consisteix a fomentar l’escriptura de contes lliures que comencen les escoles publiques del barri de Bellvitge-Gornal i els instituts els han d’acabar.

En aquesta edició, les tres classes de 1r d’ESO de l’institut Bellvitge, han rebut amb il·lusió els inicis dels contes de les escoles La Marina, Bernat Metge, Ramon Muntaner i Bellvitge. Per grups, han hagut d’imaginar com continuarien i acabarien aquestes històries.

El propi alumnat ha reconegut que ha estat tot un repte ja que no ha estat fàcil continuar una tasca començada per algú altre. Tot i així, s’han posat mans a l’obra amb tota la creativitat que els caracteritza i han aconseguit escriure uns contes d’allò més interessants.

Tanmateix, el projecte no acaba aquí. Un cop escrits els contes, els han hagut d’il·lustrar. Per últim, cada classe ha triat un dels contes treballats i han fet una lectura teatralitzada. Després de molts assajos i preses falses, cada classe ha pogut aconseguir produir un divertit àudio conte.