Aquest curs 2020-2021, tota la comunitat educativa de l’Institut Bellvitge ha pogut commemorar Sant Jordi d’una manera molt especial. Tot respectant les mesures recomanades per la Covid-19, les activitats relacionades amb la Diada de Sant Jordi es van dur a terme dins del grup bombolla. El 23 d’abril l’hora de tutoria va brillar per si mateixa.

Els dies previs a la diada de Sant Jordi, des de les matèries de Llengua Catalana i Llengua Castellana, es va fer un repàs a la vida i l’obra de Felícia Fuster, una de les escriptores homenatjades, ja que aquest any és el centenari del seu naixement. L’alumnat va veure un vídeo elaborat a l’institut i protagonitzat per alumnes de diferents cursos, on es retia homenatge a aquesta escriptora, i també a Carmen Laforet; i a l’estatunidenca: Maya Angelou.

Tot endinsant-nos en la vida i obra de Fuster, i amb la intenció de fer-li aquest homenatge, enguany l’alumnat ha creat un seguit d’haikús (el model estròfic japonès que l’autora va conrear al final de la seva vida) de temàtica diversa: natura, ciència, quotidianitat,… El tàndem Institut Bellvitge-Idibell també va ser present a la jornada literària en la categoria de premiats Life & Science. Els haikús amb temàtica científica que podeu llegir més avall en són testimoni. Algunes d’aquestes creacions van ser il·lustrades gràcies a l’acompanyament del departament de Visual i Plàstica, que s’animà, d’altra banda, a recrear la llegenda de Sant Jordi en format postal.

Per acabar, com cada curs, el nostre Sant Jordi es va vestir de formes i figures matemàtiques en format fotogràfic. A la novena convocatòria de fotografia matemàtica es van premiar les millors fotografies.

Un any més vam comptar amb la generosa aportació econòmica de l’AMPA de l’institut, que va col·laborar en els premis. Les roses atorgades a l’alumnat i al professorat en van deixar constància.

Al final de la jornada, el professorat va recitar plegats aquest divertit haikú que va servir per tancar un Sant Jordi embombollat, però emotiu com sempre.

Gràcies a tothom,

Sant Jordi riu i canta

Som un gran equip!

PREMIS SANT JORDI
Aquí teniu una petita mostra dels haikús premiats a la convocatòria de Sant Jordi d’enguany.

Marina R.H.
Mar presumida
con collares de coral,
pendientes de sal


Helena P.R.
La reina mira
Mentre els peons cauen
Fi de la partidaCliqueu aquí per llegir-los tots.

PREMIS LIFE AND SCIENCE
1r-2n d’ESO

L’ADN humà
Informació dels gens
Ens classifica
…..
El tenir càncer
No és morir en vida
És viure ara.
….
L’investigador
Dona l’esperança a
Viure el demà.

Noa Rodríguez Martínez 2n ESO C

3r-4t d’ESO

Hasta el final
Sin tocarse jamás
Dos paralelos.

Jinkai Xu (3r C)

1r Batxillerat

Les llums remotes,

entre les errants formes,

l’infinit omplen.Presenten batalla

en el cos els exèrcits

salvant les vides.

No us perdeu el nostre reportatge fotogràfic, en què han col·laborat el Pau i l’Àlex, exalumnes de l’institut que van voler reviure, respectant totes les mesures de seguretat, des de dins la nostra Diada.