La URIB, Unitat de Recerca de l’Institut Bellvitge, integrada pel nostre alumnat de 3r d’ESO, ha iniciat la seva tasca experimental al laboratori. La URIB està integrada pels nostres científics i científiques de Tercer. La Unitat de Recerca està associada a l’IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, amb què fem tàndem i gaudeix de la seva orientació i assessorament.
La URIB va néixer el curs passat en ple confinament . Quan vivíem tots i totes els moments més durs del confinament, el Tàndem educatiu format per l’Institut Bellvitge i l’IDIBELL,  va llançar un repte als i les alumnes de 3r d’ESO:

Voleu investigar sobre el nou coronavirus? Esteu preparats per formar part de la URIB? 

La proposta situava els i les nostres alumnes en el rol de científics i científiques de l’IDIBELL que rebien  del centre de recerca  l’encàrrec de dissenyar i gravar un audiovisual de divulgació científica que ajudés la resta de la població a entendre els aspectes més importants de la Covid-19 i el SARS Cov2, amb informació fiable i combatent les fake news.

En aquest nou curs, la URIB segueix la seva tasca científica. I els nostres científics i científiques ja són a plena marxa al laboratori. Aquí podeu veure’ls en acció explicant-vos com extreure l’ADN d’unes maduixes.


El projecte experimental de la URIB és a plena marxa!