El passat divendres 21 va visitar el nostre centre l’escriptora LAILAKARROUCH. Va fer una conferènciaalsalumnes de 2n d’ESO. Ens va parlar sobre el seu llibre,DE NADOR A VIC.

Els nois i noies han escrit les seves impressions sobrel’activitat.

Per exemple:

LAIA KARROUCH és una escriptora d’origen amazic que viu a Vic (Osona) des dels 8 anys. A Vic Laila es va haver d’adaptar a una societat diferent, com ens explica al seu llibre. De tot el que ens va explicar, el tema que em va agradar més va ser el dels nens pobres. Ella es posa a la pell d’aquells nens indígenes; ens va dir que era molt trist veure això i que hauríem de pensar en el nostre futur i ser responsables de nosaltres mateixos perquè quan era petita i adolescent, ella no va ser ajudada per ningú, ni tan sols els seus pares que no l’encoratjaven perquè estudiés. A més a més, a casa seva van patir situacions econòmiques bastant difícils.

A mi em sembla una personamolt valenta i, sobretot, responsable ja que finalitzà els seus estudis i va superar situacions molt dures.

Raul Molina ( 2n A)

 

A mi en particular em va interessar el que va dir sobre les noies que tenien la mateixa edat que ella i no sabien llegir i escriure; també el tema de les presons del Marroc on peguen i maltracten el presos i en canvi aquí poden estudiar i anar al gimnàs. No em va agradar quan va explicar que al Marroc són molt masclistes i les noies no poden ensenyar les cames (com la Laila que va deixar de fer atletisme quan era jove)

Said Khayi ( 2n B)

KARROUCH1

KARROUCH2