El passat dimarts 25 de novembre, en motiu del Dia Internacional de la Violència de Gènere, els alumnes de 4t d’ESO vam participar a l’espectacle de Teatre-fòrum: És de conya?

És de conya? explica la història de tres personatges: la Iris, el Guim i la Paula. Els tres són de famílies molt diferents però, de vegades s’han trobat en situacions similars.

L’espectacle s’ha organitzat en tres parts: una obra de teatre, en quètres personatges viuen diferents situacions de la seva vida quotidiana, travessades per estereotips de gènere, mites de l’amor romàntic i violències en la parella.

En un segon moment es passa el protagonisme a les persones del públic, que passen a ser espectactrius.

Els nois i noies de 4t d’ESO hem participat de manera activa en el debat i hem tingut l’oportunitat de pujar a l’escenari, substituir un actor o actriu, per a provar noves idees o estratègies, possibles solucions als problemes que té el personatge que encarnen. La resta de personatges reaccionaran davant les propostes de l’espectactriu. Així, es converteix en un assaig col·lectiu per a l’acció real, una forma de transformar la realitat des de la possibilitat de prova.

Si esteu interessats en seguir el debat podeu fer-hoa través del facebook de la companyia. https://www.facebook.com/nus.org

Tràiler “És de conya?” -NUS from NUS on Vimeo.