El programa AULA L’H, de TVLH (20.00h), conduït per Núria Toril, ha tornat a emetre el passat 24 de novembre la seva secció “Dones de ciència”. En aquest programa es donen a conèixer les biografies de dones que tenen un paper important en l’àmbit científic.

Igual que el curs anterior, el programa torna a comptar amb la col·laboració regular dels i les alumnes de 2n de Batxillerat Artístic del nostre institut, que s’encarrega d’il·lustrar les científiques de les quals es van parlant. Tornem a assumir aquest repte amb empenta i il·lusió.

Enguany fem un pas cap a la proximitat de les referents il·lustrades i Dones de ciència es dedica a posar cara a les científiques de l’IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, amb el qual fem tàndem.

La primera científica d’aquest curs ha estat la Dra. Isabel Fabregat, bioquímica i biòloga molecular, cap del grup de recerca TGF-beta i càncer de l’IDIBELL. Professora associada de la Universitat de Barcelona i coordinadora del programa de recerca Oncobell de l’IDIBELL.

Tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi ha contribuït amb il·lustracions. La feina ha estat increïble! Finalment s’han seleccionat per a la seva emissió les de la Estefania Correa, Victoria Croot, Adrià Domenech, Laura García, Eley González, Abril Lirio, Laia Muñoz, Laura Pablo, Maria Pérez, Eva Sender, Iria Vizcaino i, de forma especial, la de la Judith Cobo, de la qual a més n’hem filmat el procés creatiu.