De la mà dels nostres companys i companyes de tàndem, l’IDIBELL, tenim la sort de poder participar enguany al projecte ERASMUS+ “Stars Game” (Investigating as Researchers at School is a Game).

El projecte ERASMUS+ “Stars Game té per objectiu el disseny d’un joc d’escapada virtual al voltant del mètode científic.  L’ escape room digital que en resulti, de contingut científic i voluntat educativa,  estarà disponible online en quatre idiomes.

 Per dissenyar-lo, serà significativa, com a partner de Secundària, la implicació d’alumnes del nostre institut, a banda d’alumnat de Secundària d’altres centres, investigadors i comunicadors científics.  En el projecte participen també professorat i alumnat dels altres tres països europeus: Itàlia, Alemanya i Eslovènia.

Així que ja hem posat fil a l’agulla. Els i les alumnes de 1r d’ESO han rebut la visita del Joan Duran, el nostre referent del tàndem a l’IDIBELL, i d’altres investigadors i investigadores del centre de recerca. De la seva mà s’han introduït en el mètode científic i han dismitificat rols i obert la ment. Un molt bon punt de partida!

Sens dubte aquest nou projecte enriquirà el nostre Tàndem  i se sumarà a la resta d’activitats que programem plegats. Malgrat les dificultats evidents del moment que vivim,

l’IDIBELL i l’institut Bellvitge seguim pedalant junts
per la ciència, l’èxit escolar i la coeducació.