Presentacions Treballs de Recerca curs 2018-19

22 desembre, 2018|

El passat dijous 20 els i les alumnes de 2n de Batxillerat van fer  la presentació  dels seus treballs de recerca davant dels  tribunals formats pels seus tutors de recerca i dos  professors més.  Companys de 1r de batxillerat i 4t d’ESO van assistir a les exposicions; també alguns familiars i amics els  van acompanyar.

Després  de tota la feina  feta durant  mesos, de ben segur que tothom ha  patit nervis en aquestes darreres  hores, però ara  per fi poden estar ben orgullos@s per la tasca acomplerta.  Aquesta experiència els serà profitosa en els estudis futurs. Per part del professorat, volem fer-los arribar la nostra felicitació; apreciem que any rere any milloren les seves habilitats a l’hora d’exposar tot demostrant capacitat de síntesi i domini de la gesticulació i la mirada. I quelcom que ens satisfà enormement, gairebé totes  les exposicions van ser  fetes en la llengua en què havien estat escrits  els treballs (alguns en anglès i la gran majoria en català).

Encoratgem des d’aquí els nostres alumnes dels propers cursos  per tal que segueixin superant-se i progressant.

Les fotos que acompanyen aquesta entrada són tan sols  una petita mostra de les diferents exposicions a les quals vam  poder assistir.

 

Un dels treballs ens planteja un repte: Tenim a l’abast el poder de mantenir-nos en l’aire? La resposta no és clara encara, però hi ha possibilitats que tard o d’hora es doni! Davant el dubte, pregunteu-li-ho a la nostra alumna Denisse Otero amb el seu treball de recerca Levitació Acústica. Davant la hipòtesi “Sóc capaç de construir un levitador i fer-lo funcionar a més d’incorporar-li un suport imprès en 3D per millorar el seu disseny”, va poder estudiar un tipus d’ones, les ones estacionàries, les interferències constructives i destructives i la presència de nodes, a més, del programa d’impressió en 3D i veure el seu esforç reflectit en un resultat reeixit. 
A la fotografia l’alumna amb la seva tutora de TR Cristina Abad.