L’alumnat de 1r d’ESO de l’institut Bellvitge s’endinsa en la realització del projecte globalitzat “Som periodistes”.

El projecte Som periodistes ja compta al nostre centre amb una antiguitat de quatre cursos. Des de sempre ha estat un mitjà d’expressió de les emocions, les anècdotes, els tallers, les sortides i, en general, les experiències que els i les alumnes de 1r d’ESO han viscut durant el seu primer any al nostre institut i que queden plasmades a la seva revista BellNews.

Aquest curs el projecte “Som periodistes” ha comptat, com ja és habitual, amb la col·laboració de les matèries de l’àmbit lingüístic (català, castellà i anglès) i de tecnologia (que en lidera la maquetació). A més a més, enguany s’hi han sumat educació física, música, ciències socials i educació visual i plàstica.    

Evidentment durant el període de confinament el mètode de gestió de la tasca, sempre cooperativa i col·laborativa, també s’ha vist subjecte a canvis. A professorat i alumnes ens ha calgut reinventar-nos, adaptar-nos, i viure de primera mà l’experiència de la teledocència i del teleperiodisme en plena era digital.

Malgrat això, els i les alumnes han seguit posant en marxa totes les competències d’expressió escrita a l’hora de redactar les seves entrevistes, articles d’opinió i notícies per culminar en el producte final del projecte, la seva pròpia revista.

Sens dubte la docència confinada ha estat tot un repte, tant per a l’alumnat com per al professorat. És per això que aquest curs més que mai tenim moltes ganes d’ensenyar-vos la nostra tasca i fer-vos saber que, des d’un projecte globalitzat portat a terme en la seva totalitat des del confinament, veurà la llum, un any més, la nostra revista. Ben aviat farem una selecció d’articles referents a les diverses temàtiques i la publicarem en format digital i analògic.  

Mentrestant, aquí teniu les edicions que han precedit la d’enguany i que han obert camí per fer possible, aquesta vegada, el repte d’una revista confinada! Enhorabona!  

BELLNEWS: EDICIONS DE CURSOS ANTERIORS