El passat divendres dia 19 de novembre un grup de 20 alumnes de 3r d’ESO van passar un matí ben diferent! Del 15 al 20 de novembre, coincidint amb la 26a Setmana de la Ciència, va tenir lloc  la tercera edició de la festa de la recerca i la innovació en salut de l’Hospitalet.

Amb motiu d’aquesta ocasió un any més, les portes obertes de recerca de l’IDIBELL ens van permetre apropar-nos al meravellós món de la ciència i la recerca científica. Com sempre, amb la visita a les seves instal·lacions podem conèixer el dia a dia de les científiques que hi treballen i ens fan adonar que és una feina ben apassionant!

Per començar la visita i situar  l’alumnat, ens van mostrar un  mural en què queden representades les quatre àrees de recerca que es treballen des de l’IDIBELL: la del càncer, la de neurociència, la de medicina translacional i la de medicina regenerativa.

Un cop situats, els i les alumnes varen poder visitar diferents laboratoris i veure com hi treballaven diferents grups de recerca. El que més els va cridar l’atenció va ser el laboratori de tractament de mostres de teixits  que després podran ser observades amb microscopi.

Per finalitzar la visita, la Carla Serra, una jove científica que treballa al grup de comunicació científica de l’IDIBELL va fer una xerrada motivacional als nostres nois i noies. La Carla els va explicar que la veritable motivació de les científiques és la cerca de respostes a la natura. Tal i com ens va assegurar la Carla, la natura té molta personalitat  i mai ens enganya!

Finalment, l’Àlvaro Carmona, un científic que treballa dins d’un grup de recerca que estudien la prevenció i epidemiologia del càncer d’origen ginecològic, els va fer entendre que el més important per als científics és la curiositat i la motivació. Els va explicar que a la vida cal fer allò que realment ens agrada i que no han de tenir por a fer un canvi de direcció quan els convingui. Han de ser valentes i valents!

En definitiva, volem més matins així!