El 12 de març al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala s’ha celebrat l’acte de presentació del llibre L’educació és una arma de construcció massiva, un nou exemplar de la col·lecció Josefina Gómez Olivares, dedicat a recollir bones pràctiques educatives de L’Hospitalet.
A l’acte, cobert per TV L’Hospitalet, hi han intervingut Joan Manuel del Pozo, professor de filosofia i Síndic de la Universitat de Girona, exconseller d’Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya; Joan Gallego, de la Coordinadora d’AMPAS Collblanc-La Torrasa; Lola Novella, de Cultura Tretze; un parell d’alumnes de l’INS Rubió i Ors, i la nostra directora, l’Adela Barreda.
L’acte va comptar també amb la presència del Sr. Jaume Graells, Regidor d’Educació del nostre municipi.

Bones Pràctiques
Bones Pràctiques
Bones Pràctiques
Bones pràctiques educativesEl nostre institut ha posat imatge a la portada d’aquesta obra, que recull un seguit de fotografies del procés creatiu d’un mural artístic de grans dimensions realitzat pel nostre alumnat, inspirat en el lema del títol, L’educació és una arma de construcció massiva. El mural ha estat realitzat pels nostres nois i noies del Batxillerat Artístic i del PFI (Programa de Formació i Inserció) de pintura, sota la direcció de la seva professora, l’ Anna Recio. Ara mateix decora la façana del nostre edifici que dóna a l’anomenada Plaça del Pirulo.

Podeu veure els nostres nois i noies, amb llur professora Anna Recio en plena acció al reportatge de TV L’H que s’ha fet ressò de la intervenció.


El mural reivindica l’educació com a eina de promoció social i de transformació del món. Al bell mig s’hi pot llegir la frase esmentada de Marjane Satrapi. Marjane Satrapi és l’ autora de la novel·la gràfica Persèpolis, centrada en la discriminació de les dones a l’Iran, el seu país natal, un autèntic cant a la força de l’educació. L’alumnat ha fet un gran treball i hi ha sabut copsar l’esperit del nostre centre.

D’altra banda entre les bones pràctiques educatives que recull el llibre podeu trobar també l’activitat d’Aprenentatge per Servei Pintem contes que l’institut Bellvitge porta a terme des de fa més de deu cursos amb l’escola homònima de Primària.

Agraïts i agraïdes d’haver pogut compartir reflexions sobre l’educació a què aspirem i d’haver contribuït en aquest llibre.