El passat divendres 15 de març l’alumnat de 3r de la ESO i de Batxillerat que cursa l’assignatura de Biologia hem anat al Centre de Medecina Regenerativa de Barcelona (CMRB), a celebrar l’UniStem Day 2019.

L’UniStem Day és una jornada que s’organitza per a estudiants d’instituts des de 2009, amb la intenció de divulgar la ciència i la investigació de les cèl·lules mare. Enguany hi han participat 99 universitats d’Alemanya, Austràlia, Colombia, Espanya, França, Grècia, Holanda, Hungria, Itàlia, Singapur, Suècia, Polòlia, Portugal i Regne Unit.

La científica de l’IDIBELL Begoña Aran ens ha descrit el seu treball, amb passió i entusiasme. Ens ha explicat en què consisteix la teràpia cel·lular, la qual pot portar-se a terme tant amb cèl·lules mare adultes com amb cèl·lules mare embrionàries, així com el gran número de malalties que, amb ella, podrien millorar-se o fins i tot curar-se totalment. Actualment també es treballa amb cèl·lules mare de pluripotència induïda, és a dir, cèl·lules adultes d’una persona que es tornen a reprogramar per tal que es converteixin en cèl·lules mare i puguin esdevenir un altre tipus cel·lular. D’aquesta manera, s’evita el rebuig, ja que el receptor i el donant poden ser la mateixa persona.

Hem contactat, per videoconferència, amb 9 universitats espanyoles que també han rebut estudiants d’institut, i hem pogut saludar-los.

Després d’esmorzar hem fet un joc: Rebuilding organs with stem cells, i, finalment, ha tingut lloc un petit debat, en què els i les alumnes assistents hem donat la nostra opinió sobre la investigació amb cèl·lules embrionàries.

Gràcies, IDIBELL i CMRB, per haver dedicat aquesta jornada a l’institut Bellvitge!

Altres fotografies de la sessió, aquí