Aquest curs l’Institut Bellvitge és un dels quatre instituts de L’Hospitalet que s’ha volgut sumar al projecte Xcelence-Escoles que inspiren, liderat per la Fundació Empieza Por Educar (ExE) i la Fundació Bertelsmann, amb l’objectiu de millorar l’orientació acadèmica i professional del nostre alumnat. Aquest projecte està basat en la metodologia de treball de la Gatsby Foundation i l’experiència de Teach First al “Careers and Employability Leadership Programme” de Regne Unit, reconeguda a escala internacional.

En què consisteix el projecte?

El passat mes de novembre vam començar la formació. El projecte ens ofereix un model de referència i un instrument d’anàlisi, Xcelence, que ens proporciona un diagnòstic i detecta quines millores podem portar a terme per aconseguir una orientació de qualitat en el nostre centre. 

Aquest diagnòstic es basa en deu punts clau per avaluar l’orientació del nostre centre i saber què fem bé i què podem millorar.

Font: Xcelence

Però el projecte no és només una formació interna. La clau de l’èxit radica en la relació amb l’entorn i en la implicació no només de professorat i alumnat, sinó també de famílies, empreses i administracions. És, per tant, un projecte que pretén anar més enllà de les quatre parets del centre i aconseguir estimular en l’alumnat els seus àmbits d’interès i projeccions de futur.

Al nostre institut ja hem donat la primera passa. La direcció del centre creu en la importància de l’orientació i ha cregut essencial incorporar aquest projecte i facilitar la seva implementació. Com a primera passa s’ha creat el rol de Coordinador d’Estratègies Acadèmiques i Professionals, figura que estarà representada per la Mar Rosso, coordinadora del 2n cicle de l’ESO i la Cristina Zabay, orientadora del centre. Elles seran les encarregades de dissenyar, amb el suport de la Fundació EXE i la Fundación Bertelsmann, un programa d’orientació de qualitat per al nostre institut.

Hem de dir que estem molt il·lusionades amb aquest nou projecte, el qual pensem que serà molt beneficiós per al nostre alumnat.

Us anirem informant!

Feu clic: Pàgina web d’Xcelence.

Notícia al Diari Educació:

■  Un projecte d’orientació basat en les millors pràctiques internacionals per combatre l’abandonament escolar prematur

■  La Fundación Bertelsmann llança Xcelence, una eina online per millorar l’orientació a les escoles d’Espanya