Del 27 al 31 de maig, l’alumnat de 4t d’ESO va participar en l’Entorn d’Aprenentatge del Canigó. Aquesta aventura a la Catalunya Nord, guiada pel professorat de l’EdA, el Víctor, el Felip i l’Anabel combina memòria històrica, natura i literatura.

En aquest projecte de recerca, l’alumnat realitza diverses activitats com la visita al MUME (Museu Memorial de l’Exili), on ressegueixen la ruta de l’exili durant la Guerra Civil, i la visita a l’Abadia de Sant Miquel de Cuixà, on recorden Pau Casals i el seu Cant dels Ocells.

Durant una excursió per les faldes del Canigó, els estudiants s’endinsen en els poemes de Jacint Verdaguer, analitzant el seu poema “Canigó” mentre exploren la relació entre territori, natura, excursionisme i poesia.

També aprofundeixen en la geologia amb la visita a la Cova de les Grans Canaletes, aprenent com es formen les concrecions de roca calcària.

L’estada culmina amb la visita a Cotlliure, on exploren el castell-presó i visiten la tomba de Machado per acomiadar-se d’aquest entorn històric.

 

 

 

 

Una experiència única, que ha rebut el suport dels Fons Europeus Next Generation.

Finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Mecanisme de recuperació, transformació i resiliència i per la Unió Europea NextGenerationEU