Aquest curs alumnes,  professors i famílies podem felicitar-nos d’iniciar  un nou camí que, de ben segur, ens aportarà a tots plegats coses molt positives en el futur.

Es tracta de la col·laboració del nostre institut amb l’IDIBELL (L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge), el centre pioner en recerca biomèdica del nostre municipi i un dels cinc primers a nivell estatal. Aquí teniu un tríptic informatiu

Aquesta nova via de singularització del nostre institut, que es posa en marxa enguany, s’emmarca en el Programa Fem Tàndem L’H, amb el qual, des de Regidoria d’Educació i la Regidoria de Cultura, es pretén impulsar la col·laboració d’escoles públiques amb equipaments culturals i científics especialitzats del nostre entorn.

El nostre vincle amb l’IDIBELL farà possible portar a terme, al llarg del curs, projectes dins del currículum acadèmic que contribueixin a l’èxit escolar del nostre alumnat.

De moment, des del Departament de Ciències, tenim emparaulats amb l’Idibell un seguit de tallers i activitats pedagògiques que investigadors del centre de recerca oferiran als nostres alumnes.

  • Cervell de plastilina (per a 1r-2n d’ ESO)
  • Exploradors del cervell: com aprenem i recordem (per a 3r-4t d’ESO)

Aquí teniu l’enllaç a la nota de premsa  sobre l’acte de presentació dels tàndems: Fem Tàndem L’H, un projecte per singularitzar les escoles públiques i desenvolupar la funció educativa de la cultura

La  nova via de singularització del centre ve a sumar-se a la que ja tenim dedicada al món del cinema (a través del projecte Cinema en curs). Ambdues vies (la del cinema i la de la ciència) són, sens dubte, una bona carta de presentació de la nostra institució i -el que, al capdavall, és el més important- una porta oberta a un món de possibilitats per als vostres fills i filles.

Com han deixat dit a Twitter els nostres companys d’aventura a l’IDIBELL, comencem amb ganes i il·lusió!

… perquè  l’IDIBELL i l’institut Bellvitge  pedalen junts per la ciència i l’èxit escolar.