L’alumnat de 4t d’ESO ha rebut la visita “virtual” de la Dory Sontheimer, l’autora de Les 7 caixes. 

Durant el curs passat els i les noies de Quart van fer el projecte interdisciplinari Democràcia i drets humans, en què, des de les matèries de Ciències Socials, Religió i Cultura i Valors Ètics, vàrem reflexionar sobre els efectes de les dictadures en els drets de les persones i, en general, sobre la importància dels Drets Humans i les conseqüències del seu menysteniment. 

Des de Ciències Socials es va treballar l’exemple de l’Holocaust Nazi a partir de la història de la Dory , que ens havia de visitar per explicar les seves vivències en “primera persona”. A causa del confinament no va ser possible, i és per això que avui ella ha volgut ser present al nostre institut a través de videoconferència i ens ha volgut “regalar” la seva experiència personal per poder tancar el projecte.

Quina millor manera també de posar punt i seguit,… a la nostra relació amb la Dory que recordar aquí les paraules que li van escriure els i les nostres alumnes a les cartes que li van enviar el curs passat, durant el confinament.

Et vull donar les gràcies abans que res per llegir aquesta carta, encara que hagués sigut millor haver escoltat la teva història en persona, a l’institut, com havia previst la nostra professora, la Mercè. També volia demanar-te que continuïs anant a instituts a explicar-la, ja que visites com la teva ens obren els ulls. Aquestes ens fan adonar-nos de com de trist i com de difícil ha estat la nostra història més propera, ja que moltes vegades no en som conscients. I el més important, conèixer els errors que no s’han de tornar a cometre.

Finament, ni que sigui per videoconferència, hem rebut la visita de la Dory. Ella ens ha recordat la importància d’aprendre del passat i la necessitat que els joves siguin agents actius en la nostra societat per impedir que mai més haguem d’assistir a les atrocitats que van patir milers de persones en un passat molt i molt recent.

“VISITES COM LA TEVA ENS OBREN ELS ULLS”

MOLTES GRÀCIES PER LA FEINA QUE FAS, DORY!!!