Aquest mes de novembre els alumnes de 1r i de 4t de l’ESO han visitat les instal·lacions dels nostres companys de Tàndem de l’IDIBELL.

1r d’ESO i el taller Cervells de plastilina

Als alumnes de 1r d’ESO   joves investigadors del centre de recerca biomèdica els han explicat  les funcions del cervell i com funciona la memòria i l’aprenentatge.  Distribuïts en dos grups, han fet exercicis pràctics i han vist com el cervell transmet les seves ordres mitjançant impulsos elèctrics, “en viu i en directe”, gràcies a la col·laboració dels seus professors i professores  que han fet de “conillet d’ Índies”.

4t d’ESO, fent d’Exploradors del cervell

Els alumnes de 4t, dividits també en petits grups,  han fet tres pràctiques de laboratori   dins del taller Exploradors del cervell: com aprenem i recordem.  Han pogut veure a l’ ordinador una neurona sana i la d’un malalt d’Alzheimer, a qui la malaltia li ha esborrat els records; han examinat al microscopi cèl·lules nervioses que augmenten quan hi ha inflamació del cervell i han observat el comportament de ratolins sans i d’afectats per aquesta demència.  Amb la guia dels joves investigadors del centre de recerca, n’han tret conclusions, diferenciant les cèl·lules i pacients sans dels que estan malalts.

Així, de la mà de l’IDIBELL, els nois i noies del nostre institut han pogut apropar-se  al món de la recerca científica capdavantera al nostre país.

Ha estat una experiència molt enriquidora per a tots els qui hi hem participat, alumnes i professorat inclòs.

Per a més informació sobre el nostre Tàndem, podeu consultar el web   de CulturaLH: http://www.l-h.cat/proves/webs/culturaLHeduca/1080814_1.aspx?id=1