L’alumnat de 2n d’ESO del nostre institut ha tingut l’oportunitat de posar-se en la pell d’actors i d’actrius amb un referent del món del teatre i del cinema a Catalunya. El passat dimarts 16 de març, els i les alumnes de Segon van tenir l’oportunitat de gaudir d’una xerrada d’en Manel Barceló, actor de teatre, cinema, televisió, guionista i dramaturg català.

Ens visita Manel Barceló

La xerrada d’en Barceló va consistir en un recorregut per la seva trajectòria professional, tot fent-se ressò de la representació d’obres teatrals com  La tigressa i altres històries (monòleg) de Dario Fo i Quatre i repicó (espectacle d’autoria pròpia), entre altres. Pel que fa al món de la televisió, en Manel Barceló va explicar-nos que la seva trajectòria havia estat àmplia i, al mateix temps, diversa. Al llarg de més de vint-i-cinc anys de carrera, en Barceló ha interpretat molts personatges, però va recordar amb especial estima les següents telesèries: Qui? (1990), Sitges (1996-1997), El cor de la ciutat (2005-2009), o, les recents, Merlí (2016-2018) i Com si fos ahir (2017- actualitat), etc.

Els nois i noies van poder també practicar i enriquir la seva competència interpretativa quan en Manel Barceló els instà a posar-se a la pell d’actors i actrius. Calgué deixar de banda els nervis, les pors i donar sentiment i valor a la lectura de les paraules per arribar a interpretar-les, sota les atentes indicacions que els donava el nostre convidat.  Per poder dur a terme la tasca interpretativa en Manel Barceló va escollir relats breus d’algunes obres d’en Pere Calders, extrets d’Invasió subtil i altres contes (Barcelona: Edicions 62, 1978) i Tot s’aprofita (Barcelona: Edicions 62, 1983), entre altres. Els i les alumnes van gaudir d’allò més quan els va tocar sortir davant dels seus companys/es a fer el paper que se’ls havia assignat.

L’alumnat va escoltar amb ganes, atenció i il·lusió les paraules d’en Manel Barceló, a qui coneixien sobretot pel seu paper a la sèrie de TV3 Merlí.

Gràcies, Manel, per la teva visita i per acostar als més joves el món de la interpretació i de la paraula.