Just ahir vam saber que el nostre centre es troba entre la vintena d’instituts de Catalunya seleccionats per formar part del nou programa d’innovació pedagògica de la Generalitat STEAMCat (Resolució de 13 de novembre de 2018).

Comencem implementant una franja específica de projectes STEAM a 1r d’ESO, en què l’alumnat treballarà el projecte PLANET BASE.

En aquesta mateixa web (http://www.ibellvitge.net/web/) i en el twitter (@InstBellvitge) de l’ institut podreu veure els avenços del programa. Us animem a seguir-nos!

A la nostra candidatura fan equip amb nosaltres tot un seguit d’entitats del municipi: l’IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge), Pessics de Ciència, Nubotica Academy, Espai Social de Fabricació Digital Anadromes, Centre Cultural Bellvitge-Gornal, Programa Aula L’H de Televisió de L’H, Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, i també el Xabier Arktazcoz, com a arquitecte voluntari, antic assessor en el projecte de centre Vassari21 (CRIDA de La Fundació Bofill per a la millora dels espais escolars). A tots ells volem expressar-los, un cop més, el nostre agraïment per fer-nos costat i confiar en nosaltres com a comunitat educativa.

Es tracta d’una metodologia transformadora que de ben segur esdevindrà una oportunitat única per als i les nostres alumnes:

…Perquè compartim amb el Departament d’Ensenyament el convenciment de la necessitat de potenciar l’interès del nostre alumnat vers les ciències, la tecnologia i les matemàtiques, i d’incrementar la presència de noies en els estudis i vocacions relacionades amb l’àmbit cientificotecnològic, especialment les enginyeries.