Amb el taller de ràdio de Torrebarrina, els alumnes de l’Aula d’Acollida de l’Institut Bellvitge han gaudit i els ha permès millorar l’expressió oral.

El passat dimecres 15 de maig els alumnes de l’Aula d’Acollida de l’Institut Bellvitge vam tenir l’oportunitat d’anar a Torrebarrina, un espai on, a través dels tallers de ràdio, els alumnes tenen l’oportunitat de millorar l’expressió oral i la interacció entre companys i tot en un entorn d’un estudi real de gravació amb micròfons, auriculars i programes per editar amb les sintonies musicals més adients.

En aquest projecte que estem fent anomenat #FemRàdio els nostres alumnes havien de pensar temes que els venia de gust treballar per explicar després a l’estudi. Així que primerament vam fer un “Brainstorming” on van sortir moltes idees interessants.

Seguidament ens vam agrupar en equips de 3 i 4 alumnes ja que l’estudi de gravació té un màxim de quatre micròfons. Va ser una fase una mica difícil perquè tothom tenia preferències a l’hora de treballar en equip, però finalment ens vam posar d’acord i van sortir.

A continuació era el moment d’elegir el tema i fer el primer borrador. La Maria Viana (4t ESO), el David Rodríguez (4t ESO, l’Anjola Inaolaji (4t ESO) i el Bryan Mena (3r ESO) van triar un tema molt interessant i polèmic, l’avortament. L’Aya Doubaa (4t ESO) i la Fatima Akhtar (4t ESO) van triar la bellesa interior i exterior. El Santiago Rodríguez (3r ESO), Ayesha Akhtar (1r ESO), Fadwa Abdrrahim (3r ESO) i el Fouad Doubaa (3r ESO) escolliren escriure i parlar sobre l’assetjament escolar. El Fabian Flores (3r ESO), Jhonatan Sena (1r ESO), Sindy Mena (1r ESO) i Youyou Huang (3r ESO) escolliren els diferents tipus de famílies que existeixen. Finalment, el Rajinder Singh (1r ESO), Zubair Ahmed (4t ESO) i Moisés Tapia (1r ESO) van treballar sobre la millor lliga de bàsquet del món, l’NBA.

Així els 17 alumnes de l’Aula d’Acollida van tenir l’oportunitat de millorar l’expressió escrita i interactuar amb els companys per tal de posar-se d’acord sobre la part que els tocaria explicar a cadascú. D’aquesta manera cada equip va fer els borradors necessaris per tal que finalment tinguessin un text adequat per a llegir a la ràdio i fer un assaig previ a la fase final del nostre projecte.

Aquesta part final va ser la més emocionant. Una sortida per a visitar les instal·lacions de Torrebarrina, veure un estudi real i gravar els treballs escrits de la mà del Jordi Melich qui, a través dels companys de l‘ELIC, la Yolanda Vicente i el Jaume Agustí, ens va explicar com d’important és saber comunicar-se correctament avui en dia.

Galeria d’imatges.

Escolteu el treball de l’Aya i laFatima,

Escolteu el treball del Zubair i el Moises.

Escolteu el treball de la Sindy, la Youyou i el Fabian.

Escolteu el treball del Santiago, la Fadwa, L’Ayesha i el Fouad.

Escolteu el treball del David, l’Anjola, la Maria i el Bryan.

Agraïments alJordi Melich pel seu treball en l’edició dels àudios.