L’alumnat de 2n de batxillerat artístic ha continuat col·laborant amb la secció “Dones de ciència” del programa AULA L’H, de TVLH, conduït per Núria Toril.

En aquest programa es donen a conèixer les biografies de dones que tenen un paper important en l’àmbit científic. Enguany, igual que el curs passat, hem tornat a posar cara a les científiques de l’IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, amb el qual fem tàndem.

Durant el segon trimestre ens hem encarregat d’il·lustrar a la Dra. Muñoz-Pinedo, co-cap del grup de Recerca preclínica i experimental dels tumors toràcics de l’IDIBELL. Actualment investiga el desenvolupament del càncer de pulmó, tot posant el focus en el metabolisme de les cèl·lules tumorals i en els mecanismes moleculars que regulen la mort cel·lular induïda. Treballant colze a colze amb metges oncòlegs, el seu objectiu és millorar les teràpies que s’ofereixen als pacients, i avançar en la seva cura.

Tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi ha contribuït amb il·lustracions. La feina ha estat fantàstica! Finalment s’han seleccionat per a la seva emissió les de la Andrea Aranda, Joel Calcerrada, Paula Durán, Lidia González, Joana Martos, María Sabau, Anna Sáez, Yesarela Santiesteban, María Zapata i, de forma especial, la de la Marta Menchén, de la qual a més n’hem filmat el procés creatiu.

Pots clicar a sobre de la imatge per visualitzar el programa.