El canvi climàtic és el desafiament més gran del nostre temps. Els seus impactes a tot el món són evidents i estan tenint conseqüències greus en la vida de les persones i en la de tots els éssers vius.


Aquesta mateixa setmana (23, 24 de setembre), durant la Cimera sobre l’Acció Climàtica organitzada per l’ONU a Nova York, el món ha començat una carrera contrarellotge per poder frenar el canvi climàtic, després que l’any 2015, amb l’acord de París, 195 països es comprometessin de manera històrica a establir mesures per a la reducció de les emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle i transitar de manera conjunta cap a una economia baixa en carboni. Ara les promeses s’han de convertir en mesures concretes.

Hem de seguir esperant que els països converteixin les promeses en mesures concretes? El primer tractat internacional de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, el protocol de Kyoto, es va signar l’any 2002. D’aleshores ençà aquestes emissions no han fet sinó augmentar, i malgrat que alguns dirigents ho continuen negant, el debat ja no és si el canvi climàtic s’està produint o no, sinó què cal fer per a combatre’l.


Pel nostre present i el nostre futur … fem palès el nostre desig d’un món habitable.