El passat 22 de novembre l’alumnat de 3r d’ESO va assistir a una taula rodona, amb la Noelia Guerrero, exjugadora de la Selecció Catalana Absoluta de Futbol Sala,  i actualment tècnica de l’Escola d’Entrenadors de la Federació Catalana de Futbol; l’Edu Castillo, seleccionador sub 15 de futbol femení i la Maria Torres, com a representant de l’AEBellsport.

Aquesta taula rodona tanca dos mesos d’activitats i reflexions vers gènere i esport  que han fet els i les alumnes de 3r d’ESO dins del programa #ORGULLOSA “FUTBOL PER LA IGUALTAT”.

El Programa d’activitats educatives #Orgullosa “Futbol per a la igualtat” és una proposta educativa que pretén fomentar la igualtat entre nois i noies en l’esport, i contribuir a la construcció d’un model educatiu basat en la cooperació, el respecte i la capacitat crítica, amb el futbol i el futbol sala femení com a eix conductor i centre d’interès.

Federació Catalana de Futbol , INEFC   i centres educatius  treballen plegats en aquesta primera edició del programa, prova pilot, que pretén, en un futur proper, introduir amb més força el programa #ORGULLOSA als centres educatius.

El futbol és un esport que, en ple segle XXI, encara està fortament marcat pels estereotips de gènere i en el qual sovint es produeixen situacions de discriminació i exclusió. Els i les alumnes de 3r d’ESO han treballat sobre el tema durant dos mesos des de la matèria d’Educació Física, a través d’activitats pràctiques de futbol, lectura d’articles d’actualitat, debats, reflexions i seguiment de l’actualitat del futbol femení. Les activitats del programa ens han permès jugar a aquest esport, però també abordar-lo de forma crítica, facilitant que noies i nois puguin reflexionar sobre la seva dimensió social i tinguin l’oportunitat de practicar-lo en un context de respecte i cooperació  i amb una mirada especial i ferma cap a la perspectiva de gènere.

Esperem que la tasca engegada no s’acabi aquí, sinó que segueixi present en el dia a dia dels nostres alumnes dins i fora de les parets del nostre institut i pugui arribar a canviar, a poc a poc, la societat del futur.

Gràcies per haver-nos convidat a formar part d’aquesta iniciativa i seguim endavant, que encara queda molt camí per recórrer.

Més informació a la web de la Federació Catalana de Futbol.