Com a activitat complementària al projecte de 3r d’ESO IT-Jobs. A la recerca de les noves professions, avui les dues classes de 3r han assistit a una xerrada de Toni Rivilla, Tècnic Audiovisual a l’ Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Els ha explicat la seva formació acadèmica  i la seva actual feina com a cap dels serveis multimèdia d’aquest reputat hospital de nens.

Va estudiar a l’Institut La Mercè un grau d’Imatge i so i un superior de Producció Audiovisual. Posteriorment va cursar un grau universitari de Multimèdia al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia | CITM (UPC).

Va treballar un temps com a free lance per a l’Hospital Sant Joan de Déu i des de   hi és contractat com a interí. Té al seu càrrec tot el servei multimèdia de l’hospital  que compta amb dues sales auditori ( una de les quals amb cabuda de 350 persones) on tenen lloc esdeveniments com ara congressos, conferències, xerrades formatives adreçades a famílies i cuidadors, simulacions clíniques, cursos de diagnosi per imatges etc.

Hem pogut veure tots els elements que entren en joc en una feina com la seva, des dels ordinadors al receptor de microfonia inalàmbrica, les taules de llum i so. Sovint algunes ponències són remotes i caldrà garantir la perfecta recepció de so i la traducció simultània, si és el cas. També es pot donar el cas que en un moment determinat un especialista hagi de projectar imatges radiològiques o bé, des d’un microscopi,  mostres d’anatomia patològica i caldrà garantir l’anonimat dels pacients i els seus drets d’imatge. En ocasions ha calgut supervisar la qualitat de la projecció pública d’operacions quirúrgiques des de quiròfan. L’Hospital Sant Joan de Déu està agermanat amb Sierra Leone ( Àfrica) on hi fan l’estada molt metges residents i els cal sovint l’assistència de l’equip multimèdia que s’hi connecta via satèl·lit.

Una altra tasca que té encomanada com a tècnic multimèdia és el correcte funcionament de les simulacions clíniques amb maniquís o ninots programats  per tal que els metges practiquin.

Ell, juntament amb els assistents, ha de resoldre qualsevol problema tècnic que es plantegi que pot ser derivat dels formats emprats de pp, vídeos  o d’inexperiència dels metges i especialistes en el camp de la tecnologia.

Després de la xerrada,  podem donar per descomptat que la seva és una feina de futur;  Toni Rivilla ha afirmat que aprendre a connectar persones és i serà important. Tot i que en un futur proper moltes feines les faran robots, sempre caldrà un control humà.

La experiència personal que ens ha comunicat Toni Rivilla ha estat, sens dubte, una activitat molt enriquidora i li agraïm enormement que ens l’hagi explicat.