Enguany l’Institut Bellvitge engega amb molta il.lusió la Comissió de Coeducació a fi d’incloure la perspectiva de gènere a les aules, al currículum i a la quotidianitat del centre. La comissió, a hores d’ara, està formada per sis docents del claustre que estan dissenyant accions, preparant materials i difonent eines a la resta del professorat a fi de traslladar aquesta mirada coeducativa a tota la comunitat educativa. Estem treballant per a l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de gènere o d’orientació sexual i per afavorir la tolerància i el respecte entre l’alumnat. Tenim molts projectes i moltes iniciatives que volem instaurar a l’institut, i ho fem des del convenciment que és un imperatiu, una necessitat ineludible.

En el marc de les accions per a la preparació del 25N s’ha treballat a partir de la instal.lació al vestíbul de l’institut de l’exposició “És la meva responsabilitat” cedida pel CRP de l’Hospitalet. L’alumnat de tots els nivells ha treballat els diferents tipus de violències, la cosificació, el sexting o els mites de l’amor romàntic, entre d’altres qüestions.

Com a cloenda, s’ha elaborat un petit audiovisual amb les reflexions i aprenentatges dels nois i les noies i des de la comissió, hem redactat un manifest que llegirem a totes les aules el proper dia 25.