Aquest curs dins del Programa d’Innovació Pedagògica STEAMCat els alumnes de 2n ESO estan realitzant el projecte “VULL UN PATINET ELÈCTRIC?”. Sembla que sí, totes i tots volen tenir un patinet elèctric i aprofitarem per reflexionar sobre els seus avantatges però també sobre els seus inconvenients. 

És tan sostenible com sembla? 

Quin és el seu impacte en la convivència?

Quins són els riscos? 

Què li passa al nostre cos si tenim un accident?

Per donar resposta a les nostres preguntes dissenyarem i fabricarem un patinet amb la nostra impressora 3D i el farem córrer per una maqueta dels nostres carrers.  Hi estudiarem la seva velocitat i els efectes que pot tenir en els accidents, mirarem de sincronitzar els semàfors per millorar la mobilitat i analitzarem el consum energètic que representa tot plegat entre d’altres moltes coses. 

Tot just hem començat a fer el nostre disseny i aviat començarem a imprimir els patinets, així que en poques setmanes esperem començar a tenir les primeres conclusions.

De ben segur al final del projecte, la tecnologia, les matemàtiques i les ciències ens ajudaran a tenir més clara la resposta a la pregunta que ens hem plantejat: “VULL UN PATINET ELÈCTRIC?