Un any més els alumnes mediadors del nostre Institut van participar d’aquesta interessant jornada organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de l’Hospitalet amb el suport de l’Ajuntament i acompanyats pels professors que els coordinen als diferents instituts.

En aquesta edició cadascun dels 13 instituts participants formava un equip amb el nom d’un valor o qualitat fonamental en l’acte de la mediació. Cada equip estava conformat per alumnes mediadors de diferents instituts de manera que possibilités  el fet de compartir, conèixer i aprendre amb persones d’altres centres.

El nostre institut es va encarregar d’elaborar una pancarta amb les lletres “Koherència”, que donava nom a l’equip format per mediadors dels instituts: Bisbe Berenguer, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Pedraforca, Torras i Bages i Sant Jaume, a més, vam organitzar un divertit joc cooperatiu anomenat “El Drac”, on els alumnes agafats de la mà tenien dos clars objectius: Els que conformaven el cap del Drac tenien com a missió agafar la cua, mentre que els alumnes que conformaven la cua havien d’organitzar-se per tal d’evitar que el cap els agafés.

Després del joc, el grup valorava com s’ho havien passat i reflexionava sobre la importància de treballar en equip, col·laborar i ajudar-se per tal d’aconseguir un mateix objectiu.

Els professors del nostre institut valoren molt positivament aquesta jornada celebrada al Parc de Can Boixeres  perquè s’aprenen molts valors i estratègies necessàries en l’acte de la mediació per tal de resoldre els conflictes que apareixen als nostres centres.

Vam voler conèixer l’ opinió d’un dels mediadors al nostre centre, en Giovanni Muñoz, alumne de 4t d’ESO:

  • Quant de temps portes com a mediador a l’institut?
  • Giovanni: aquest és el meu segon any com a mediador.
  • Durant aquest temps, recordes algun cas on hagis tingut el sentiment d’haver ajudat?
  • Giovanni: la veritat és que no he tingut molts casos, recordo un l’any passat on vam ajudar unes companyes de 1r i 2n d’ESO que van estar insultant-se durant un temps, però vam poder resoldre-ho.
  • Per què creus que estàs dins de l’equip de mediadors?
  • Giovanni: no sé realment…penso que un mediador ha de ser molt pacient i saber escoltar.
  • Has pogut aplicar aquestes qualitats a la teva vida quotidiana?
  • Giovanni: Crec que sí, puc aconsellar amistats, familiars…
  • Gràcies Giovanni pel teu temps, et desitgem una molt bona tasca com a mediador.
  • Giovanni: de res, gràcies.

Des del nostre institut volem donar les gràcies i l’enhorabona als nostres alumnes per la implicació que han mostrat, al Servei Educatiu de l’Hospitalet, a l’equip del Centre de Recursos Pedagògics i a tots els instituts que treballen dins la Xarxa de Centres Mediadors de l’Hospitalet.