PlanetBase és el projecte STEAM que estem treballant a 1r d’ESO dins del nostre Programa d’Innovació Pedagògica STEAMCat. Col·laborem conjuntament des de les matèries de Ciències Naturals, Tecnologia i Visual i Plàstica per portar les tripulacions del projecte PLANETBASE a establir una colònia humana en un exoplaneta habitable.

Al final d’aquesta primera missió les nostres tripulacions tot just acaben de llançar  a l’espai una sonda equipada amb tots els sensors necessaris per explorar els exoplanetes candidats que hem analitzat durant aquestes setmanes. 

Per arribar fins aquí hem analitzat les condicions que necessita un planeta per ser potencialment habitable, hem trobat candidats per ser estudiats i hem preparat el viatge d’exploració traçant la ruta, calculant els requeriments d’energia de la nostra sonda i equipant-la amb tot el que li caldrà. Finalment, després de construir el nostre prototip, hem fet proves amb diferents coets que han portat la nostra sonda a l’inici del seu viatge cap a l’espai profund.

Ara les tripulacions es preparen per a la següent fase: començar a rebre dades d’aquests exoplanetes i preparar el viatge que els porti a establir una colònia en un nou món per a la humanitat. Entre tots i totes, SOM-HI!