Avui ha tingut lloc al Centre Cultural Tecla Sala l’acte de lliurament de premis de les 20es Jornades Científiques i Tecnològiques convocades per l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. El nostre institut havia presentat 9 treballs de recerca  d’alumnat de 2n de  Batxillerat de diferents àmbits i de  gran qualitat.  D’aquests n’havien estat preseleccionats  5. Finalment hi ha hagut un 1r premi per al treball de l’àmbit tecnològic: “El futur és a les nostres mans” realitzat per Dani Morón, Iván Planell i Adrià Fernàndez i tutoritzat per la professora de Tecnologia Carolina Crespo i un 2n premi per al treball de l’àmbit d’expressió “Los niños tontos: Adaptació audiovisual” realitzat per Marc Bonet i tutoritzat per la professora de Visual i Plàstica Mili Esono.

Els premis i nominacions s’han anunciat després d’una il·lustrativa conferència sobre el polifacètic Leonardo Da Vinci en commemoració dels 500 anys de la seva defunció i del qual s’ha destacat el seu afany de conèixer el per què de totes les coses;  aquesta curiositat  ha de servir d’exemple als i les nostres joves per seguir treballant i  indagant en qualsevol camp de la ciència, la tecnologia, l’art i les humanitats.

Moltes felicitats tant als premiats com als finalistes. Esperem que els seus bons treballs siguin un model  per als alumnes de 1r que justament ara inicien el seu viatge, difícil però també gratificant, per la investigació rigorosa.

A les fotografies veiem els premiats i les finalistes amb les seves tutores i tutor: Denisse  Otero que va presentar el treball “Levitació acústica. Tenim a l’abast el poder de mantenir-nos en l’aire?” i la seva tutora  Cristina Abad,  professora de Física i Química; Paula Sánchez,  el treball de la qual “L’economia del comportament“,  fou tutoritzat pel professor d’economia Enric Cuadra i Alba Pizarro qui realitzà el treball “Vivint amb escoliosi” tutoritzat per la professora de Biologia Ana Cadenas.