Un curs més, l’alumnat de batxillerat del nostre institut té l’oportunitat de fer el seu Treball de Recerca amb la Cotutorització d’investigadors i investigadores de primera línia de l’IDIBELL.
Any rere any, els nois i noies del Bellvitge són rebuts amb caliu i il·lusió als laboratoris dels grups de recerca de l’IDIBELL on poden descobrir de primera mà com és el dia a dia dels recercaires. Aquesta oportunitat els permet fer un plantejament més profund i innovador de la temàtica que hauran de desenvolupar al llarg d’aquests mesos fent el seu Treball de Recerca.

Ja hem pogut fer les primeres reunions de presa de contacte i aquest any la cosa promet!

L’ Ayesha Akhtar, estudiant del 1r de batxillerat de l’itinerari científic, entrarà al laboratori del grup de recerca en neurofarmacologia i dolor on el Dr. Francisco Ciruela i el Dr. Marc López Cano la guiaran en aquesta aventura. El plantejament inicial és molt prometedor, ja que l’Ayehsa podrà gaudir d’una experimentació amb neurotransmissors neuronals amb cèl·lules reals. Segur que serà una molt bona manera de posar en pràctica el mètode científic. Caldrà que treballi de valent perquè té un gran repte al davant!

FOTO:D’altra banda, en Nico Albendín, també alumne de 1r de batxillerat científic, tenia molt clar que volia fer el seu Treball de Recerca sobre alguna temàtica relacionada amb els trastorns mentals. Així que no podia deixar passar l’oportunitat de poder fer el seu Treball de Recerca amb la guia i suport de la Dra. Pino Alonso especialista en trastorn obsessivocompulsiu (TOC) del grup de recerca en psiquiatria i salut mental de l’Hospital de Bellvitge. Durant la seva estada podrà entrar en contacte directe amb ell món de la consulta psiquiàtrica, una de les seves il·lusions de futur laboral!

Desitgem que gaudeixin d’aquesta experiència única i enriquidora, ben segur faran uns Treballs de Recerca molt interessants i de gran qualitat. SOM-HI!