Dins del marc del  Tàndem de l’IBellvitge  amb l’Institut de Recerca Biomèdica IDIBELL,  un petit grup d’alumnes de 3r d’ESO han pogut realitzar avui dues  molt interessants entrevistes amb  el seu  director,  el Dr. Gabriel  Capellà,  i una de les investigadores, Mariona Graupera,  que  ha estat recentment guardonada amb el premi Best CIBERONC Female Researcher. Totes dues entrevistes es  publicaran a la revista Lifeandscience, el segon número de la qual esperem editar a finals del present curs escolar.

Amb cada un d’ells hem parlat de vocació científica, formació, avenços  en recerca, els esforços per buscar inversions públiques i privades per finançar els projectes  i fins i tot qüestions de gènere o el sostre de la maternitat per a les dones que es dediquen a la investigació i els esforços que s’estan fent per a trobar-hi solucions.

En ser preguntats per les qualitats d’un investigad@r de ciència han expressat característiques com ara: curiositat, perseverança, talent, motivació interna, saber treballar en equips multidisciplinars i internacionalment, implicació, intuïció i esforç.  Nosaltres podem afegir que estar disposats a no donar mai per tancada la seva formació  (després dels anys de doctorat, la majoria dels investigadors en passen uns quants més a l’estranger) i també molta paciència   ( la mitjana d’anys que  dediquen a un projecte de recerca és de 4 ).

Després d’aquesta trobada creiem que podem afirmar que a Catalunya es fa bona recerca i hi ha molt bons investigadors.

A tots dos els hem d’agrair aquesta conversa tan enriquidora, el seu didactisme i esforç pedagògic. Esperem saber transmetre les moltes informacions de les quals hem parlat de manera entenedora en la nostra revista.