El passat dilluns, els alumnes de 2n d’ESO del nostre Institut acompanyats per les professores Cristina Zabay, Cristina Abad i el professor Toni Martínez vam veure l’obra de teatre “Mr Bullying, tots contra ell!” que es va dur a terme al Teatreneu al barri de Gràcia (Barcelona).

Tot i que vam arribar una mica tard per “problemes tècnics” a l’estació de Rodalies de Bellvitge, vam poder gaudir d’una obra organitzada per l’empresa Transeduca i ben representada per dues actrius que feien el paper de dues noies a un institut qualsevol. Una era la nova, l’alumna aplicada, bona companya i una mica grassoneta; l’altra era la popular, poc responsable i més primeta.

Van representar algunes escenes d’assetjament escolar greu que per desgràcia es viuen i es repeteixen als nostres centres educatius. Ho varen fer molt bé amb bona música extreta de la Banda Sonora Original de la pel·lícula “Trainspotting”.

Després de l’obra va haver un col·loqui on els alumnes del nostre centre i d’altres escoles van tenir l’oportunitat de fer preguntes i parlar amb les dues actrius. Va ser molt interessant.

Per últim a classe vam parlar sobre un possible final que hagués pogut tindre l’obra ja que les actius van proposar als alumnes que haurien de ser ells i elles els que decidiren com volien que acabés la història.

Des del Departament d’Orientació valorem positivament l’activitat de conscienciació sobre la problemàtica de l’assetjament tot i que a la pròxima sortida tractarem d’anar a algun teatre més pròxim.