Aquest curs, el segon en què el nostre institut fa tàndem amb l’IDIBELL,  aprofitem  la diada de Sant Jordi per a celebrar el lligam  entre dos àmbits que només aparentment ens poden semblar antagònics: les lletres i la ciència.

És per aquest motiu que  els Departaments de Llengües han convocat el Premi IDIBELL “Life and Science“  per a textos escrits en vers o prosa sobre temes inspirats o relacionats  amb la ciència. Alguns d’aquests treballs seran publicats a la revista que du el mateix nom , a càrrec de l’alumnat de 3r d’ESO i que vol donar a conèixer la nostra tasca dins el Tàndem així com acostar la ciència als i les alumnes de secundària.

I com  a mostres d’aquest diàleg entre ciència i lletres homenatgem dues figures cabdals de la llengua i l literatura catalanes: POMPEU FABRA i MANUEL DE PEDROLO.

A Fabra, enginyer químic i lingüista, li  devem la Gramàtica catalana,  que es publicà fa 100 anys Celebrem també enguany el centenari del naixement de Pedrolo,  prolífic escriptor d’una àmplia obra  que inclou  la novel·la de ciència-ficció de més  èxit escrit en català, El Mecanoscrit del Segon Origen.

Aprofitem també la diada de Sant Jordi per a recordar un altre aniversari:  200 anys de la publicació de la novel·la gòtica de Mary Shelley, Frankenstein o el modern Prometeu, antecessora de la ciència-ficció.

Durant les jornades prèvies a l’acte en què, com cada any, celebrem la festa dels llibres, a les classes s’han treballat aquests autors i una mostra d’aquests treballs és exposada als murals penjats a l’institut, les fotografies dels quals encapçalen aquesta entrada.

Aquí podem veure els premis de la jornada.