La màquina del temps de H. G. Wells és un dels grans clàssics de la literatura universal.
La primera novel·la d’un dels artífexs de la ciencia-ficció. Però tambe és una lúcida crítica de la societat capitalista. Una aventura distòpica que planteja una reflexió plenament actual sobre la nostra responsabilitat respecte del futur que ens espera.
En aquest projecte, els alumnes del 1r de Batxillerat artístic han fet manipulacions en llibres de paper com si fossin escultures, a partir de la lectura de l’obra de H. G. Wells.
Per complementar la lectura del llibre, es projecta la pel·lícula “El tiempo en sus manos” de 1960, basada en la novel·la.
En la fase de coneixement, recerca i investigació sobre el tema, l’alumnat s’ha endinsat en les infinites possibilitats del món dels materials i els referents escultòrics.
Després de les fases esmentades, ha fet un treball individual al bloc d’esboços, dibuixant idees i fent propostes escrites. En aquesta fase alguns alumnes prototipen (fan la seva idea en un material senzill per veure el resultat en 3D). És important escollir el material en funció del que volem fer. Un cop feta la tria i valorant les diferents propostes, l’alumnat ha de triar la peça definitiva i llavors s’inicia la fase de creació de la peça .
Aquest ha estat el resultat final, adoptant la forma de rellotge situat a l’entrada de la Biblioteca Maria Antònia “Lilí” Moreu Orbitg.